Friday, August 20, 2010

Presentation 10.8.2010

Name: Faizura
Nama gatget: Dell Alienware/Game Laptop
 Specification:-
-9 inchi
-processor/itel i5/i7
-Nvidia Optimus
-For gamer.
-Dell Corporation
RM3999

Advantage or kelebihan:-
-sesuai untuk expert gamer.
-Good graphic
-cool


Wahh cun2......ne lah keluaran terbaru dell....

Tuesday, August 17, 2010

Allahuakbar!!!!!!! Hebatnya Ciptaan Allah !!!

        Sempena bulan ramadan neh ,Alhamdulillah....semoga sume muslimin n muslimat slamat dlam menjalan kan ibadah puasa,n Alhammdulillah,lbih seminggu kta menjalani ibadah puasa walaupon sudah ada bahang2 nak qaya....hahak....walaubagaimanapon,usah diingat lagi qaya study dulu!!!!!........xmau ckap manyak .....kita tengok gambaq ne dlu kot2 bleh kta renung2kan dan ingat bahawa Allah itu Maha Berkuasa ......
 



Sunday, August 15, 2010

10.8.2010....presentation lagi

dah lepas 5 owg...3 laki 2 gurls....faris,lokman,amin,shahrul,along,wawa....eh2 6 owg ehh....huakkk
today da lagi but sume pompuan...they are....ain ahmad,ain,diyana n faizura....

firstly,
hahak 2 dia ....kak ain tengah explain tntg gatget dia....ok dia presentation...jelas
oih awat neh ain................xpalah
ohh2222!! ok...Ain Ahmad...sansa shaker ...best gatget coz shake ja bleh tukaq lagu....so interesting...cam besa pemain mp3,boleh memuat kan 250 lagu dlam satu2 masa....manyk lagu 2! best neh!....harga pon ok ,standart ja RM140...selain 2,cm tdi leh tukaq lgu ngan shake ja tpi disadvantage dia ....nanti qaya ne musti dia nak blik kampung jalan x elok ,so berlakunya gegaran adakah keadaan tersebut akan menyebabkan getget tersebut akan rosak akibat terlalu mnyak tukaq lagu so berlakunya shot circuit.....hahak...xtaulah.....but klu off xpala...ne klu duk tngah dngaq lagu x ka gila ,duk tukaq lagu ja,,,,,,,,,,,renungkan n fikir logik kkkk.....
k.....sansa shaker ne da 2 warna ja pink n blue ha elok dah 2...hahak....n memory 1 GB....so i think good gatget ,good informatian n explanation....k good luck!!!!


seterusnya shabat yang paling ak sayang  fatehah or eha or makteh
okeh....KERETA PROTOTAIP
berkuasa elektrik....mesra alam n dicipta n dihasilkan oleh student UPM.....n tujuan dia untuk menangani masaalah parking d putrajaya...but harga dia fuhh!! RM 83,500...bleh kwin dah 2...keta sebijik...toi ark...agak jelahh..hak...emmmh...yang stedy nya qeta ne small,just 3 tyre,,,but stable ker...2 door...and mesra alam...i think this car so intresting but cm na klu nak cas btery dia ....mybe nnti thun 2090..bleh kot guna ka dah kiok daaa.......hahah....Allahuakbar...2 sume Allah yang tetapkan....k lastly i think u so sporting ,n good presentation....good luck!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Cik Diyana....
VICTONOX SECUREPRO
-CONTAIN-USB drive,pisau,pisau cukur,pemotong kuku.....n sebagainya
keqa 2,3,4,5,......ntah dalam 1 laaaa.........
 eh22!!!! cenyum plak....
emmmm...benda ne kra latest gak ar coz ada pisau cukur tpi persoalannya....

1)apabila pisau 2 dah tumpul or apa2.....nak bli kat na ehhh?
2)nama pon pisau cukur ,adakah segala bulu yang telah dicukur 2 dapan memberi effect kat usb 2....msuk lam2 ka kan hahak......

memory 8 GB-32GB,price 75-270 dollar mengikut saiz memory.....
menarik ke benda neh?baca neh..
-5in 1
-finger print sensor =SO hanya tuan punya ja yang bleh pakai...fuyoi menarik2
-fungsi=FOR BUSINESS MEn
          =15x18x19.5mm
apa2 pon good presenatation n good luck for you.....

12.8.2010
3 dah abih tinggal pompuan lagi 2.......
Nur Farihatul Najwa n shazlin or along...

Neh Wawa....

emmmh....gune ketas jek....mesin apa ntah....
 beliau sedang menerangkan spesifikasi gadget pilihannya....

Emmmh.....Stationos(NAS),from syarikat Sinology...
interesting nya benda ne dikenalpasti tpi xtau benda paaaaa....coz info yg diberi pon xbpa jlas....
But apa yg aku sempat tulih ne jalah.....
-use 2 download filem and song.
-EX internet wizard
-name? Hybrid RAID (SHR)
ntah laaaa pnin aku dibuatnya......



ha awek from kelate ne present bab hanpon gak sama cam shahrul amboi cam sengaja nampak hahak...
Shazlin Suziana or ALONG.
2 dia duk tngah teqang 2222.........

hahak....Sony Ericson VIVAC
cun gatget neh.....tpi enset beb...2,3 ai dah ada yang terlatest lg...
oklah....ne dia nya klebihan dia...
-HD quality video.
-video calling
-water resistance
-touch screen
-games 3D n 8GB memory
Harga dia 1119......fuh lepas dah antaran kawin...hahah






-

latest and cute!!!!!!

Setelah menjejakkan kaki ke poli neh emmmmh....bermulalah bermcam2 assigment yg melambak and plik2...
so,in this blog da 1 assigment yang memerlukan takap ketidakmaluan yg tiggi n jitu.....klu x emmmh....pikir2 la eh....hahak....so neh asil usaha kami(i n paan)untk menaik taraf pemikiran our student DNS 1B yg semakin ketinggalan zaman .........hahak.........so tengokk2,pandag2 lah yeeeeeeeeee...........


hah! neh dia amin ....abe ensem kelas DNS 1B.....
nampahk x robot come 2222...hah 2 la gatget pilihan ati abg neh...to present kat bebudak kelas kmi neh....
Teknology ne asalnya dri jepun n nama dia Aldebaran Robotik.....
ok la!!!!ada macam part yang aku sndiri pon x penah dengaq.....yang menarik nya robot neh cute,flexsibel,boleh detect apa sja kat depan dia...HUah!!! hebat 22222!!!
so apa pun i think goooooooooooooooooood presentation and something new to me arrrr...

Anta gambaq dia tngah uat presentation!!!!!!!!

Saturday, August 7, 2010

video

Assalamu'laikum

Dengan kesempatan yang ada sy ingin mungucapkan selamat datang kepada tetamu sy.disi saya ingin menyatakan tujuan blog ini dibuat adalah untuk mempromisi segala teknologi yang anda belum pernah lihat dan dengar.Saya Muhammad Ramzan(Pak An) dan Muhammad Hafizzudin(Pak Din) ingin melaporkan tentang teknologi yg dibentangkan oleh rakan-rakan perjuangan saya termasuk lah saya sendiri dan juga pak din.Jikalau Tuan/Puan ingin mengetahui lebih lanjut boleh hubungi tel:017-5845145(Pak An) dan 014-2402259).Saya ingin brpesan kepada Tuan/Puan bahawa kami hanya mempromosi sahaja bukan membuat jualan ya...sekian terima kasih.harap maklum...Pak An+Pak Din